ВАНЯ ДАНЕВА ОПИТОМИ ЗАЛЕЗА С ПОЕЗИЯ

контакти

Нова стихосбирка издаде наскоро поетесата Ваня Данева. „Опитомяване на залеза” съдържа 31 лирични творби, определени от редактора Петър Анастасов като нежна дамска ръкавица.

Стиховете на Ваня Данева, притаени в изящната мисия на поезията да рисува образа на невидимото, всъщност съдържат и дързостта на едно предизвикателство. Наричам го нежна дамска ръкавица, защото жестът му е вдъхновен от импулса на деликатната женственост, но държа да добавя, че посланията му са благословени от исконните прозрения на женската мъдрост. Сепвам се, когато поетесата ми кацва, че „болката, която убива е болката, която лекува…” или когато събужда в душата ми неудобната истина за мрачния, объркан и тревожен свят, който ни заобикаля: „Половината плачем за мъртвите, останалите – живи да ни оплачеш…”. Две са основните истини за поезията – да говори красиво и да говори честно. За това предизвикателство става дума, синтезира „Опитомяване на залеза” редакторът. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук