Вандализъм: Потрошиха и повредиха голямата пейка, големия шах и детска площадка

Средствата за ремонт на изпочупените съоръжения ще надхвърлят 5000 лева

За вандалски прояви съобщават от Община Димитровград, откъдето поясняват, че те са поредни. Обект на посегателства са Голямата пейка, градински шах и детска площадка.

Голямата пейка, намираща се в началото на парк „Марица“, е с потрошени летви. В състоянието, в което се намират в момента, налагат ремонт и цялостна подмяна на летви на седалката и облегалката. Ежегодно върху пейката се извършват разходи за частична подмяна, се казва в съобщението.

Големият градински шах, на ул. „Христо Смирненски“, е със смачкани фигури. През месец май те бяха подменени с напълно нови, тъй като отново бяха смачкани.

Модерната и атрактивна детска площадка, на бул. „Георги С. Раковски“ 42, също е обект на набези от вандали. Въжето за спускане на атракция „Тарзан“ е скъсано, а носещата част  липсва. Инсталацията е повредена поради неправилна и груба експлоатация.

Средствата за ремонт на изпочупените съоръжения се очаква да надхвърлят 5000 лева, поясняват от Общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук