Ремонтират счупени от вандали букви на надписа DIMITROVGRAD

Започва възстановяване и ремонт на букви от надписа DIMITROVGRAD, който се намира на площад „Поезия“. Днес местна фирма демонтира част от буквите от емблематичния и любим за много граждани и гости на града надпис от централната част на града.

Силно повредени и счупени в резултат на вандалски посегателства са част от буквите на многоцветния надпис, който бе една от придобивките на града за 70-годишнината му през 2017 година, съобщават от Община Димитровград.

Цветната композиция е с дължина 12 метра и е сред най-предпочитаните места за снимки в града. В нея са монитрани LED светлини, които се открояват и през нощта.

В резултат на посегателства, три от обемните букви са счупени. Те бяха демонтирани, за да им бъде извършен ремонт. Поетапно ще бъдат демонтирани и възстановени засегнатите повърхности и на останалите букви. Цялостно ще бъде извършено укрепване на конструкцията, за да бъде защитен от  по-нататъшни посегателства отново.

Целта на поставянето на надписа бе да се подобри градската среда, да се популяризира позитивния имидж на града и да се подобри комуникирането му чрез социалните мрежи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук