Валута за 676 хил. лева откриха в камион и автобус на границата (видео)

Недекларирана валута с обща левова равностойност 676 227 лева е открита при проверки на товарен автомобил и автобус на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

При първия случай, на 30 януари на българския митнически пункт пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Ливан. В шофьорската кабина в сак с лични вещи и в арматурното табло са открити 111 630 шотландски паунда и 3380 британски паунда, с обща левова равностойност 255 947 лева.

Ден преди това митничарите намират недекларирана валута в автобус. В него пътували от Румъния през България за Турция 20 пътници. Валутата била укрита във фабрична кухина под последния ред седалки в пътническия салон. Открити са 214 890 евро, с левова равностойност 420 280 лева.

Шофьорът на товарния автомобил, с двойно румънско и турско гражданство, както и водачът на автобуса – турски гражданин, са привлечени като обвиняеми по две бързи производства. Те са образувани от разследващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук