Валута за 2 млн. лева откриха на митническите пунктове с Турция, от началото на годината

контакти

Недекларирана валута, с левова равностойност около 2 млн. лева, е открита от началото на годината само на митническите пунктове с Турция – Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново, при проверки, информират от Агенция Митници.

Последният случай е отпреди няколко дни, когато на пункт Лесово митничари откриват недекларирани 30 000 щатски долара и 2500 евро, в куфара и в дрехите на пътник в лек автомобил. Колата, с румънска регистрация, управлявана от румънец, пристига в страната от Турция. Срещу него е съставен акт за административно нарушение.

От Агенция Митници напомнят на всички пътуващи през външните граници на Европейския съюз, че всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренася парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти, съгласно разпоредбите на Валутния закон.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук