Валута за 1 млн. лева вадят от въздуховод на хладилно ремарке на границата

контакти

Недекларирана валута за над 1 млн. лева откриха митничари при проверка на Капитан Андреево на излизащ от страната товарен автомобил, съобщават от Агенция Митници.

На българския граничен пункт на 7 ноември пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. Във фунията на въздуховода на хладилното ремарке са открити пакети с пачки евро, британски и шотландски паунди с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 174 950 евро, 312 500 британски и 390 шотландски паунда – с обща левова равностойност 1 044 485 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Като обвиняем е привлечен 36-годишният турски шофьор, за това, че не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз, както и стойността на паричните средства – в особено големи размери.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук