Валията на Одрин отложи Реджеп Тайип Ердоган заради Минко Ангелов

Валията на Одрин Гюнай Йоздемир отложи ангажимент с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, за среща с временния областен управител на Хасково.

Минко Ангелов присъства на тържествена церемония по случай Националния празник 3 март, в Генералното българско консулство в Одрин. Церемонията бе уважена от дипломати и представители на местната и държавна власт. Специален гост бе отец Александър Чакърък, свещеник в българската църква „Св. Вмчк. Георги“ в Одрин. В рамките на посещението в Турция областният управител проведе работна среща с Гюнай Йоздемир, организирана от генералния консул Васил Вълчев. Минко Ангелов бе посрещнат изключително радушно от одринския валия, който въпреки неотложни ангажименти с президента Реджеп Ердоган, остана да приветства инж. Ангелов в едночасова опознавателна среща, съобщават от Областна администрация Хасково.

Двамата обсъдили бъдещо сътрудничество в културата, образованието, здравеопазването, търговията и икономиката. Били засегнати и конкретни насоки в селското стопанство. В Одрин, например, започнали да отглеждат сравнително новата за тях култура лавандула, а от българска страна щяло да им се помогне със съвети. На срещата се обсъдил и въпросът за облекчен визов режим на турските бизнесмени.

Подобни въпроси бяха засегнати и на последвалата среща в Одринската търговско-промишлена палата между нейният Управителен съвет и Управителният съвет на Търговско-промишлената палата на Хасково. Коментираха се конкретни договорки между Турция и Гърция, постигнали облекчение на визовия режим за представителите на турския бизнес и евентуалните постъпления това да бъде приложено и в България, информират още от Областна управа – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук