ВАЛИЯТА НА ОДРИН В ПИМ, ПОСЛЕ НА БАНИТЕ, С ДЕЛЕГАЦИЯ

ПИМ Хасково
контакти

ПИМ представи родното машиностроене при първото посещение в региона на Одринския валия Хасан Дуруер, с официална делегация. Компанията е водеща в областта на хранително-вкусовата техника, голям износител, с успех работеща на турския пазар. През последните години тя модернизира производството си влагайки значителни суми в техника, инфраструктура и подобряване условията на труд.

Посещението стана в рамките на българо – турски бизнес-форум, проведен в Хасково. Инициатор е областна администрация със съдействие от Хасковската търговско-промишлена палата /ХТПП/. Целта е запознаване на бизнеса от двете страни на границата с двустранно интересни отрасли – туризъм, машиностроене, агробизнес, винарство, месо и млеко-производство, строителство, търговия и условията за развитие на двустранни  отношения в тях, информират от областната управа.

В програмата е предвидено още посещение на Минерални бани – за запознаване с възможностите за спа-туризъм и балнеолечение. Представено чрез Александровската гробница ще бъде и културно-историческото наследство на региона. Последна спирка е  модерната изба „Катаржина Естейт” край Мезек, с дегустация на хубави български вина.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук