Вадят цигари от мебели на Капитан Андреево

Голямо количество контрабандни цигари, укрити в мебели, са открити на митнически пункт Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници

Час преди обяд на 12 септември на пункта пристига влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя пред митничарите документи за превозвания товар – мебели и текстилни изделия от Турция за Великобритания.

Камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите установяват, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7190 кутии /143 800 цигари/ от марките „Marlboro“, „Parliament“, „Winston“, без акцизен бандерол.

Цигарите са задържани, както и транспортното средство послужило като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук