БЯЛО – ЧЕРВЕНИ ВЕЛИКАНИ ПОСРЕЩАТ НА ДИМИТРОВГРАДСКИЯ ПАЗАР

Бяло-червени великани посрещат от днес гостите и клиентите на Неделен пазар в Димитровград. На спортна зала „Младост“ вече е монтирана огромна мартеница, която известява наближаването на Баба Марта.

Ключовото за тържището място всяка седмица се оживява от хора в петък и през уикенда. Така ще бъде и сега, особено в неделя, когато по традиция си връзваме мартеници. Такива могат да се купят днес и през следващите два дни от пазара. Особено в неделя е сигурно, че на много места актуалните цветове ще бъдат в бяло и червено.

Мартеницата на спортната зала е висока близо 5 метра. Тя е ушита от Социалното предприятие, като изработката отне два месеца. През периода се направиха още две мартеници, с изображенията на Пижо и Пенда, които красят сградата на Общината и бившото кино „Химик“. На киното поставянето предстои този следобед.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук