ЕГЕЯ ПРЕЛЯ ОТ НАШЕНЦИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

контакти

Хиляди българи предпочетоха да прекарат на Егейско, известно у нас и като Бяло море трите почивни дни в края на миналата седмица. От възможността са възползваха и множество димитровградчани. Препълнени бяха автобусите фирмите, возещи туристи до Александруполис. На плажа се чуваше само българска реч, твърдят ползвали услугите им.

От „Елиттуртранс” този септември предложиха и специален тридневен пакет с две нощувки в селището Макри – на десетина километра от Александруполис,  предизвикал голям интерес. Срещу скромната цена 109 лв. туристите ползваха луксозен хотел в непосредствена близост до морския бряг. Той също бе пълен с българи. Освен групата от Димитровград, виждаха се много коли с хасковски, пловдивски, старозагорски номера. Такива изобилстваха и край плажовете на най-посещавания от региона егейски град. А на централния, стопанисван от общината домакините и другите посетители определено бяха в малцинство и през трите дни.

До Александруполис „Елиттуртранс” вози срещу 20 лв. Пристига се на плажа около 9,30 – 10 часа, в зависимост от трафика на границата и се отпътува в 17 часа. За вход към пясъчната ивица посетителите плащат 1 евро. Срещу него се ползва чадър, 2 или 3 лежанки в зависимост от нуждата, столове, масичка. Плажът е много чист, с всички необходими удобства – съблекални, тоалетни, душове, игрища за волейбол. Морето е топло и през септември, приятно за пличкане и плуване. Има заведение с разнообразен асортимент. За българите най-предпочитани са кафето, фрапето и бирата – всички по 2,5 евро. При покупка на кафе или фрапе клиентът получава малка бутилка минерална вода бонус.

Красиви, удобни, функционални – мебели ESTILO: www.estilo.bg

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук