БЯЛО МОРЕ ПО-БЛИЗО, СЛЕД ОТВАРЯНЕТО НА МАКАЗА

контакти

Бяло море вече е по-близо за българите, след отваряне на граничния пропускателен пункт Маказа – Нимфея. За част от тях отиването в Гърция на плаж ще се окаже по-изгодно, отколкото на нашето Черно море. Надеждите са, че новият пункт ще оживи бизнеса и туризма от двете страни на границата.

На 9 септември историческата крачка направиха областния управител на Кърджали и на периферия Източна Македония. Веднага след отварянето по него бяха пуснати автомобили. Ще могат да преминават превозни средства, включващи не повече от 8 места, без шофьора, както и товарни коли до 3,5 тона. Непосредствено преди откриването, над 3 км колона от коли са чакали отварянето, съобщи БНР. Новоизградената пътна връзка ще свързва градовете Хасково и Кърджали на българска територия и Комотини и Александруполис – на гръцка.

За превишаване на допустимата скорост с до 20км/ч  налаганата глоба в Гърция е 40 евро, при превишение с над 20км/ч е 100 евро, с над 30км/ч – 350 евро. При неправилно изпреварване, преминаване на червен светофар, неспазване на знака „СТОП“ или обратен завой на непозволено място – 700 евро, 2000 евро е глобата за антирадарно устройство. Забранено е не само ползването, но и наличието на антирадарно устройство в автомобила. 80 евро е налаганата санкция за спиране на непозволено място, 150 евро – при спиране на местата за инвалиди, 100 евро при използване на мобилен телефон по време на шофиране. 150 евро е глобата, ако не ползвате колан в автомобила. За управление на МПС, на което е монтиран теглич, но не се използва по предназначение, глобата е в размер на 120 евро. Наложената глоба ще бъде намалена до 50 на сто при плащане в 10-дневен срок, информира standartnews.com. 

Целият свят в един екран с ТРАКИЯ КАБЕЛ – www.trakiacable.net Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук