Бюджетът на Димитровград за 2018 г., определен като най-реалистичен. Данъци и такси запазват нива

контакти

Бюджетът на Община Димитровград за 2018 г. е, може би, най-реалистичния, който сме правели, от 7 години насам. Това каза кметът Иво Димов, при публичното обсъждане на проекта за общинската финансова рамка, снощи в зала „Гроссето”, заедно с главния финансист на Общината Татяна Ванчева.

За седма поредна година, запазваме нивата на местните данъци и такси, което е изключителен успех. Това не може да продължава прекалено дълго време, но ще поддържаме, докато е възможно, подчерта градоначалникът.

Община Димитровград ще приключи тази година с изключително нисък процент като обща сума на просрочените си задължения. По предварителни сметки, те няма да са повече от 100 хил. лева, които на фона от настоящия бюджет от 37 млн. лева, изглеждат незначителни, бе подчертано на обсъждането.

В изложението си, Татяна Ванчева направи кратък преход през бюджета за 2017 г., след което разгледа проекта за 2018 г. При съставянето му сме заложили приоритети, като запазване стабилността на общинските финанси чрез спазване на финансова дисциплина, повишаване ефективността на публичните услуги, увеличаване събираемостта на просрочените вземания…, каза главният финансист.

Проектобюджетът за следващата година е в размер на 35 423 574 лева. Сумата обаче ще претърпи промени, тъй като Правителството отпусна средства за изграждане на ново зеленчуково тържище, непосредствено до Бабин пазар. Ще се изграждат две спортни игрища на комплекс „Миньор” и закрито на комплекс „Раковски”, за които подробности ще дадем по-късно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук