ОБЩЕСТВЕНО: БЮДЖЕТНИ РАЗПОРЕДИТЕЛИ ОБСЪЖДАТ БЮДЖЕТА. ГРАЖДАНИ ЙОК

Бюджет
контакти

Двама – трима граждани присъстваха на представянето проекта за бюджет на общината за 2013 г., на публично обсъждане. Всички останали места бяха изпълнени с второстепенни разпоредители на бюджетни средства – представители на кметската администрация, институции с делегирани и неделегирани бюджети, общински предприятия, съветници.

[pullquote_left]2012-А – С 3,5 % ДЕФИЦИТ. НОВАТА РАМКА 29 937 658 ЛВ.[/pullquote_left]

Общинският бюджет за 2012 г. завършва с около 3,5 % дефицит и малко над 900 хил. лв. задължения. Това е в рамките на допустимите граници. Очертава се трудна, динамична и сложна 2013 г. Ще бъдем прецизни, ще правим разходи до размера на приходите и няма да допуснем превишаване на рамката. Приоритети, както досега, ще бъдат обслужването на дълга, здравните и социалните дейности, заплатите на общинска администрация и отделните бюджетни звена. Ще насочим основно внимание и към европроектите, коментира на обсъждането кметът Иво Димов.

Главният финансист на общината Татяна Ванчева представи рамката на бюджет 2013. Тя е 29 937 658 лв. Събраните приходи са 34 953 394 лв., но от тях се приспадат 5 015 736 лв. за дейности по проекти, погашения на общинския дълг, болницата и т. н. Предвидени са 3 790 726 лв. за капиталови разходи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук