БЪЧВАРОВА: ДА СЕ ОТЪРСИМ ОТ ЧЕНГЕДЖИЙСКИТЕ НОМЕРА

контакти

Ченгеджийските номера идват от хора, които имат болка по отношение на МВР, защото вече не са в системата и са загубили възможността да влияят. Има мнозина, които си позволяват да говорят абсолютни неистини. Това са поредица от ченгеджийски номера, от които трябва да се отърсим или поне да не им обръщаме внимание, заяви пред Нова тв министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Повод за думите й стана декларацията на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България /КРИБ/, с която се поиска нейната оставка, ако не са разкрие убийството на бизнесмен. Стига вече, време е да се отнасяме сериозно с МВР, обърна се вътрешният министър към политици, бизнесмени, бивши служители на системата…

Бъчварова определи декларацията като нелепа, защото бизнесът не казва нищо за финансовите и данъчни престъпления, за укриването на ДДС, за нелоялната конкуренция. Според нея, едно е да изразяваш лично мнение, друго – да го генерализираш, защото може да има несъгласни с това мнение. Тя намекна, че след като декларацията на КРИБ е писана далеч от страната, едва ли се е събрал целият състав на Конфедерацията, за да я обсъди.

Систематично, от различни страни, се внушава, че МВР не работи достатъчно добре. Нека да бъде сменен министърът, когато има политическа логика. Когато използваш обаче това, за да нагнетиш напрежение, демотивираш всички. Демотивираш служителите, на престъпниците казваш – елате, тук никой не работи, на хората – няма на кого да разчитате, саморазправяйте се. Затова казвам, че това е заплаха за националната сигурност, коментира Румяна Бъчварова.

Системата работи изключително добре в последно време. Оставете МВР да си свърши работата, призова вътрешният министър.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Тая пък какво разбира от МВР. Даже не е ходила войник по разбираеми причини.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук