БЪРЗО ЗАЛИЧИХА РАСИСТКИ ПРИЗИВИ В ДИМИТРОВГРАД

Бърза бе реакцията на Община Димитровград, по премахването на расистки надписи, в близост до Бабин пазар. Те бяха премахнати още в понеделник, след като информацията за тях се появи в почивните дни. Издадох нареждане нелицеприятните призиви да бъдат заличени, информира кметът на Димитровград Иво Димов, който не скри разочарованието си от писанията.zalicheninadpisi1

Нелицеприятните надписи, дело на неизвестен автор, са замазани и боядисани. Първият, на недовършена постройка, гласеше: „Балгарите вън от Балгария”, вторият, на стената до ресторанта: „Балгарите на съпун”. Има и трети на постройката, върху талашит, който е със същия призив. Той е останал, засега.

Расистките слова се появиха в средата на миналата седмица. Предположението, на мургав гражданин, както писахме, е, че причината за тях е обявеното  премахване на пиацата за нелегални таксита в западната част на паркинга…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук