Бързи и яростни: Нови високоскоростни автомобили за КАТ

Осигурени са още леки и високопроходими коли. Очакват се още…

контакти

Подразделенията на Пътна полиция получават първите 86 автомобила от общо 462 моторни превозни средства, осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. От тях, 35 са високоскоростни, 200 са леки автомобили, а 227 – високопроходими, съобщават от пресцентъра на МВР. Два от високоскоростните са за служба КАТ – Хасково.

Само преди няколко месеца, в рамките на отчета на правителството, очертах двата основни приоритета на ръководството на министерството  – справяне с нелегалната миграция и битката с пътния травматизъм, припомни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той категорично заяви, че изпълнението на първата задача е постигнато с трайно овладяване на миграционния натиск. „По втората работата продължава с изключителна последователност. Доказателство за това е днешното събитие, допълни Стоянов.

Вътрешният министър уточни, че в автомобилите, които са на територията на столицата, реално се въвеждат и ПОС терминали, преминали през тестова среда. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътна полиция в страната.

Министър Стоянов, главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев и директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков връчиха на пътните полицаи от 15 областни дирекции ключовете на първите 86 автомобила, с които те ще са по-мобилни и по-сигурни при изпълнение на служебните си задължения. Водосвет за здраве отслужи протойерей Лъчезар Вълков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук