Бързи антигенни тестове за работещите в системата на образованието осигури Община Димитровград

контакти

Осигурени са бързи антигенни тестове срещу COVID-19 за всички работещи в системата на образованието в училищата и детските градини на територията на община Димитровград, информират от там. Изследванията ще се правят при съмнение или оплаквания. Целта е намаляване на възможността за предаване на инфекции от COVID-19 от вирусоносител или болен в училищна среда или в детските заведения и навременно откриване на вирусоносители, дори те да са без оплаквания или с различни по вид клинични симптоми като повишена температура, кашлица, задух, отпадналост, мускулни болки, хрема, запушен нос, загуба на обоняние, вкус и др.

Изследването е по желание и е предназначено както за педагогическия, така и за непедагогическия персонал, уточняват от общината.

Антигенни тестове за определяне на причинители на заразни заболявания се използват в медицинската практика от много години. Тяхната роля е откриване на специфична чужда част (антиген) от причинителя в изследваната проба, което се изразява като положителен резултат от съответното изследване. Бързите антигенни тестове за COVID-19 са насочени към определени белтъци (антигени) на вируса – причинител на заболяването. При провеждане на изследване с бързи антигенни тестове резултатите са готови в рамките на час, което позволява лесно и бързо изследване на повече хора за дадено заболяване. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук