БЪЛГАРСКИ КАРПУЗИ БОРЯТ ТУРСКИТЕ НА ПАЗАРА, КАУНЪТ ИЗДИША

Българските карпузи борят турските по цени и количества в разгара на лятото. Родният каун обаче издиша по тези показатели. На Бабин пазар в Димитровград изобилие от дини, предимно от районите на Любимец, Харманли и Свиленград, залива сергиите. Те категорично заменят турските, доминирали само седмица по-рано.

auto-bannerКилограмът върви по 70 ст. Предлагат се цели и на резени. Цената ще падне още – до 50 ст., но по-надолу, едва ли, прогнозират търговци.

Тази година реколтата е добра. Карпузи има много. Миналата беше зле, заради дъждовете. Предлагаме сортовете „Кримстар“, „Кримсон“ и „Романза“, коментира производителят от Димитровград Радослав Петров, чийто плодове идват от Свиленградските бостани.

По-различно е с пъпешите. Гръцките към момента, сорт „Магдемон“, са най-добри. Килограм от тях върви от 1,3 до 1,6 лева. Българските, все още са над тази цена.

Първата реколта от български пъпеши не е много добра. Бързо омекват и не са толкова вкусни. По-късно през месеца и нашите ще бъдат такива, каквито ги познаваме, ще им падне и цената заяви Елена Бангиева. Тя също предлага българска реколта – от харманлийското село Бисер.

Купуването на сочните плодове в началото на юли е средна хубост, споделиха други търговци и производители на пазара. Но, със сигурност, очакват търсенето да се увеличава…

baner-wid olea-625-50 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук