Българският участник в „Цар лъв“ Боян Георгиев: Страстта ми към киното е неспирна

контакти

Страстта ми към киното е неспирна, както и вярата в силата на истории, които могат да направят хората по-добри. Това казва 24-годишният Боян Георгиев, който е част от екипа, създал новия филм „Цар лъв“. Премиерата на лентата ще бъде през юли тази година, а трейлърът излезе наскоро.

Боян е рожденик днес. Роден е на 25 май 1995 г. в Димитровград, където завършва СУ „Любен Каравелов“ и ПМГ „Иван Вазов“. Продължава обучението си в университета Хертфоршир в град Хетфийлд в Обединеното Кралство, специалност 3D анимация… В момента живее в Лондон.

Кариерата си димитровградчанинът започва като филмов артист, а първата му работа е веднага, след като завършва университета. Работил е в независимо студио по анимация върху телевизионни серии за деца за британския канал BBC. След около 9 месеца на тази позиция, се явява на интервю и получава възможността да се изяви като артист по осветление (Lighting Technical Director) в голямо филмово студио по визуални ефекти. Тогава започва да работи над новият филм Цар Лъв, с режисьор Джон Фавро, за „Дисни“.

За мен бе неописуемо вълнуващо, когато разбрах, че ще работя над този легендарен филм, в престижно студио за визуални ефекти, което получи Оскар за предишния си филм със същия режисьор. Чувствам се щастлив от този шанс. За този проект бе необходим голям екип в Лондон и бях сред хора, които ми бяха колеги в университета – познати и приятели. Работейки почти една година над филма, научих изключително много. Особено да имам по-добро отношение към детайлите и културата в сферата на холивудски продукции. Бях обграден от много талантливи и опитни специалисти, артисти от цял свят, споделя Боян.

Сега той работи в студио, което пет поредни години печели Оскар за визуални ефекти, а в момента разработва нов телевизионен сериал за „Нетфликс“, на име „Черния кристал“. Продукцията е към края си, предстоят и още много проекти, които започват скоро. Към момента помага на млад режисьор, за кратък филм с актуална обществена тематика. Встрани от работата, занимава се с доброволческа дейност, също както като ученик в гимназията. Освен това, вече втора година е вицепредседател на независима организация, чрез която се устройват събития, за обучение и свързване на професионалисти, студенти и интересуващи се от анимация, визуални ефекти и медия.

Живея в Лондон от почти две години, където се преместих веднага, след като завърших университета. Никак не бе лесно да ме приемат в курса по анимация, но имах силно желание и воля да се гмурна в нещо, напълно непознато. Тук трябва да благодаря на семейството ми за подкрепата и позитивното отношение. Не е лесно, когато искаш най-доброто за своите деца, да разбереш напълно как нещо рисковано и различно като филмовото изкуство, може да е успешно. Адвокатската и лекарската професия, например, са по-успешни, но искам да покажа, че реалността може да е различна.

В Англия се чувствам много комфортно. Хората ме приемат какъвто съм, без предразсъдъци, а различията са тези, които ни правят специални. Особено в космополитен град като Лондон, където различните култури се ценят. Едни от най-добрите ми приятели и съученици също живеят в Англия. Срещаме се и си ходим на гости възможно най-често. Поддържам контакт с близки и приятели и семейството ми в България и се прибирам, когато е възможно, казва Боян Георгиев.

Обичам да пътувам и да посещавам различни места. Не зная какъв ще бъде животът ми занапред, но винаги съм отворен към нови и вълнуващи възможности. Радвам се, че съм заобиколен от толкова много позитивни и талантливи хора и се надявам, че ще продължа да се занимавам с това, което обичам. Каквото и да иска човек да прави с живота си, трябва да го прави с воля, усърдие, устремена мисъл и усмивка, подчертава българският участник в „Цар Лъв“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук