Българка сред двадесетте най-търсени жени в Европа

Българка е сред двадесетте най-търсени жени в Европа. Тя е част от бегълките, представени на уебсайта „Най-издирваните в Европа“. Целта е в сайта да се привлекат възможно най-много посетители, за да се увеличат шансовете за намирането и арестуването на издирван човек.

МВР споделя информацията и уточнява, че инициативата е свързана с кампания, в която се включват 22 държави от Европейския съюз. Ако разпознавате някои от най-търсените бегълци, можете да помогнете на полицията да направи Европа по-безопасна. Информацията може да бъде изпратена анонимно чрез уебсайта, директно до разследващите на национално ниво, които търсят беглеца, посочват от ведомството.

Най-издирваната българка е Радина Жечева /Radina Zhecheva/, на 51 години.  Тя е извършила поредица от измами през 2010 и 2011 г., свързани с неверни обещания за осигуряване на работни места в България и чужбина. Знае се, че е участвала в 10 случая на измама, в които са взети много пари и стоки от граждани и юридически лица. Жечева е осъдена на 5 години затвор през 2018 г., но е успяла да избяга.

Останалите издирвани жени са от Австрия, Белгия, Хърватска, Кипър, Чехия, Естония, Франция, Унгария, Италия, Латвия, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Обединеното кралство. Допълнителна информация ще откриете на следния линк.

Много изследвания са проучвали дали полът играе роля при извършването на престъпления. По-голямата част от тях разглеждат пола на жертвата, но по-рядко – на престъпника. Въпреки това, през последните десетилетия броят на жените, ангажирани с престъпна дейност, се увеличава, макар и с по-бавни темпове от този на мъжете, посочват от МВР.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук