Българи се уредиха с билети за мисията на NASA Artemis 1

3 391 108 имена от цял свят ще летят с кораба Orion. Стартът – на 29 август

контакти

3 391 108 бордни карти с имената на хора от цял свят е издала NASA на хора от цял свят, показва разделът за мисията Artemis 1 в сайта на NASA. (National Aeronautics and Space Administration).

Кампанията за набиране на желаещи да останат в историята на мисиите за овладяване на космоса продължи няколко месеца и вече е приключена. Щастливците, чийто имена, записани на флаш памет, ще летят с космическия кораб Orion очакват мига на изстрелването. Между тях са и много българи, получили „билети“ за полета.

Artemis 1 е тестов полет без екипаж на ракетата Space Launch System (SLS) и космическия кораб Orion. Това пътуване проправя пътя за първата жена и първия цветен човек на Луната. Artemis-1 ще бъде стартова от поредица от все по-сложни мисии, които развиват дългосрочно човешко присъствие на Луната. NASA ще установи устойчиво присъствие там, за да се подготви за мисии до Марс, синтезират целта от там.

Подготовката за полета вече е на финална фаза. Той е насрочен за изстрелване от космическия център „Кенеди“ на 29 август, от 8,33 сутринта, с резервни варианти 2 или 5 септември. Времетраенето на мисията е 42 дни.

Посетете уебсайта на Artemis за новости и следете за стартирането на мисията или се регистрирайте за бюлетина, за да получавате актуализации във входящата си кутия, канят от Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук