България и Турция представя на изложба в Москва Павлина Копано

Откриват Арт проекта на 2 септември, едновременно с тържествената сесия в Димитровград

контакти

Две държави – България и Турция, ще представи на изложба в Москва художничка Павлина Копано /Боботанова/.

Носителката на специалната награда за култура на Димитровград през 2015 г. получи още едно голямо творческо признание. Поканена е да участва в Международен арт проект  Art Voyage 2017-2021. На форума тя ще подреди няколко картини от колекцията си. Копано е на първо място в списъка, наред с още 12 творци от Великобритания, Русия, Германия…, става ясно от информацията за събитието.

Това е пореден Арт симпозиум, в който родената в Димитровград художничка участва. Предният беше наскоро в Истанбул, където димитровградчанката живее и твори.

Откриването на международния проект в руската столица ще е в Смоленски пасаж, на площад „Смоленски“, в галерия „Урбан“. Това ще стане на 2 септември, от 18:00 часа. Интересна подробност е, че в същия ден и от същия начален час в Димитровград ще се проведе тържествена сесия, по повод Деня на града. В нея ще участват делегации от няколко държави, а кулминацията ще бъде връчването на отличието Почетен гражданин на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук