Българите искат от бъдещите евродепутати преди всичко да са честни

Българите искат от бъдещите евродепутати преди всичко да са честни, да са последователни и да владеят чужди езици. Като най-важни задачи пред тях определят – борбата с двойните стандарти в продуктите и да защитават националните интереси. Това са основните изводи в изследване на изследователски център „Тренд“, в контекста на представянето на партийни листи за предстоящите избори за Европейски парламент.

В челните места се открояват морални, а не толкова прагматични качества… Опитът като евродепутат и партията, която подкрепя дадения кандидат, не са от толкова сериозно значение в сравнение с другите изброени качества. Въпреки това, в разбивката по партийна принадлежност, за привържениците на ГЕРБ и БСП, партията от чиято листа е кандидаът, е от по-сериозно значение в сравнение с общата картина.

Отчетливо личи, че интеграционните стъпки като влизането на България в Шенгенското пространство и въвеждането на еврото като валута, отстъпват място като приоритет, се казва в изследването, повече за което може да видите на следния линк.

Снимка: pixabay.comПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук