Българин крие в камион 148 000 маски между маркови дрехи, чанти и обувки

Митничари откриха недекларирани 148 000 защитни маски  в камион със спортни дрехи, чанти и обувки, при проверка на Капитан Андреево. Товарният  автомобил е  с чуждестранна регистрация, управляван от български гражданин, пристига на граничния контролно-пропускателен пункт на 8 април от Турция. Според представената транзитна декларация, превозвал стоки за Словакия. съобщават от Агенция Митници.

Защитните маски, открити в 31 кашона, са с фабрични опаковки. При проверката е установено, че камионът превозва и 9254 декларирани спортни облекла, чанти, обувки и артикули с обозначения на световноизвестни търговски марки. Те също са задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Срещу шофьора на автомобила e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук