Бъдещето на селското стопанство обсъдиха на среща в Хасково

контакти

Бъдещето на общата селскостопанска политика на Европейския съюз и директните плащания за периода 2017-2018 година обсъдиха на среща в областна администрация Хасково представители на Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ и земеделски стопани от региона.

Специален гост на информационния форум беше депутатът от ГЕРБ и член на Постоянната комисия по Земеделие в Парламента д-р Георги Станков. Домакин на срещата бе заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, съобщават от Областна администрация.

Схемите и мерките за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 г., прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 г. и Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 г. бяха основните теми, коментирани със стопаните от региона.

„Пари в сектор земеделие ще има. Но след излизането на Великобритания от ЕС ще бъде направено ново преразпределение“, обясни Николай Маринов- директор на Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ в МЗХГ. Основната идея сега е  да се намали бюрокрацията, да се продължи устойчивата политика за развитие на селските райони и да се насочат усилия към биоикономиката, обясниха лекторите от МЗХГ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук