БЧК: Дарявайте само нови стоки за пострадалите от земетресенията в Турция

контакти

Дарявайте само нови стоки за пострадалите от земетресенията в Турция, призив отправиха от Българския червен кръст в Димитровград към желаещите да помогнат.

Оттам подчертаха, че такива са предварителните изисквания, както и бе съобщено преди ден, информирайки, че в пункта на БЧК в града, на ул. „Цар Симеон” 11, се събират помощи. Той ще е отворен всеки работен ден от 9.00 до 18.00 часа.

14 човека дариха нови стоки днес в пункта в Димитровград, два часа преди края на работния ден. Други около 20 се е наложило да бъдат върнати, тъй като не са изпълнили това условие.

В момента най-неотложни са нуждите от:

  • нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;
  • ново спално бельо – спални чували, одеяла, надуваеми легла;
  • нови топли завивки;
  • хигиенни материали (за лична хигиена).

Търсят се още: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Събраните дарения ще бъдат изпращани към областната организация на БЧК и транспортирани към пострадалите райони.

Български червен кръст разкрива банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:
IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук