БУТАТ ОПАСНА СГРАДА В КВ. „ВУЛКАН“

newbeautyОпасна сграда в кв. „Вулкан“ в Димитровград ще бъде съборена. Средствата за това ще бъдат заложени в общинския бюджет. Постройката се намира на ул. „Витоша“ 9, като жилищата в нея са общинска собственост.

За апартаментите, на първия и втория етаж, се установява, че са с изкъртени дограми, вътрешни врати и подови настилки, въпреки че входните врати са заключени. Покривът и част от стените също са разрушени, което може да доведе до самосрутване и опасност за преминаващите. В същото време, за тези жилища няма желаещи за настаняване. Последното още повече обезсмисля влагане на средства за ремонт и се налага разрушаване, се посочва в доводите на Общината.

Същевременно, ОбС прие проект на Наредба за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях на територията на община Димитровград.

Нормативната база ще регламентира дейността. До този момент няма незаконна сграда, която да сме установили и да сме оставили. Даваме възможност такива да бъдат узаконени, ако има възможност. Имаше няколко случая в кв. „Изток“, по които получихме сигнали. Ние няма как да тръгнем, сграда по сграда, да проверяваме, коментираха от Община Димитровград, на въпрос дали са наясно с броя на незаконните строежи.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук