БУРЯТА ИЗКЪРТИ САНИРОВКА НА ЖИЛИЩЕ. ИНЖЕНЕР: НЕКАЧЕСТВЕН РЕМОНТ

Продължават да излизат наяве щетите, нанесени от снощната буря. Ураганният вятър отлепи санировката от апартамент, която днес окончателно падна. Той се намира на бул. „Стефан Стамболов“ 8, встрани от хотел „Славяни“.

Падналата тежка стена от стиропор и втвърдено лепило не е засегнала никого. Добре, че е на първия етаж и не е от лицевата част на блока, коментираха живущи. Санировката е изцяло на земята, встрани около нея, пък, са се разпилени държащите стиропорната стена дюбели. Интересно е, че няколко етажа по-нагоре има и друго санирано жилище, което е останало незасегнато от вятъра.

В апартамента живее възрастна жена, неприятно изненадана от случилото се. Тя, обаче, има късмет, донякъде, защото блокът бе одобрен по програмата за безплатно саниране.

Изпълненият ремонт е изключително некачествен. Не ми го побира умът, как ще правиш саниране, без да премахнеш старата, напукана на много места, мазилка. Освен това, при дупченето се компрометират панелите, което може да доведе до проблеми, при евентуално земетресение, коментира пътният инженер Елена Вълчева.

Думите й поставиха въпроси, отнасящи се до некачественото изпълнение, от всевъзможни фирми или частни лица. Това кореспондира и с програмата за безплатното саниране. На много места хората са си направили подобни ремонти и вероятно, ще бъде по-добре да се прави всичко наново, ако даден блок е одобрен да участва в програмата за енергийна ефективност.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук