БСП ТЪРСИ ОБЩ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ С ДПС И ПАРТИИТЕ ВЛЯВО

На предстоящите президентски избори БСП ще търси обща кандидатура с всички произлезли от нея партии, както и с ДПС. Това стана ясно от думите на членa на националното ръководство Костадин Паскалев, който бе днес в Димитровград. Повод бе 134-та годишнина от рождението на Георги Димитров – патрон на града.

На предстоящите избори БСП трябва да обърне целия процес на спад, който бе характерен за нея в последните години. Това може да стане, ако проведем разговори и с Георги Първанов, и с Татяна Дончева, и с Георги Кадиев и, разбира се – с ДПС. Ние смятаме, че имаме общи интереси, от гледна точка на решаването на тежките социални проблеми пред хората. Затова трябва да търсим обща кандидатура, която да бъде издигната от БСП, каза Паскалев.

Той подчерта, че до консенсус за общ кандидат може и да не се стигне, ако егото на политиците вляво и в центъра се окаже по-силно от здравия разум. Тогава БСП трябва да бъде готова със своя кандидатура.

Социалистическата партия е правила много грешки през годините. Най-сериозни са били те, когато тесен кръг от хора вземат мащабни решения. Така бе при правителството на Орешарски, коментира членът на Изпълнителното бюро.

Сега, по думите му, БСП се опитва да отвори ръководството и да реализира политиката си в цялото общество. Според него, това може да стане с участието на всички социалисти, което е причината да се инициират срещи по общини.

Ние трябва да бъдем категорична опозиция на управлението. Трябва да предлагаме алтернативни решения. Това  не означава да отричаме всичко, което властта реализира, допълни Костадин Паскалев.

Според него, такава алтернатива на управлението трябва да се търси и в местните парламенти. Работа на общинските съветници е да предлагат алтернативни решения във всички сфери. Има обаче липса на механизъм, с който БСП да реализира кадрите си.

Авторитетът ни спада, защото губим представителите си. Трябва да реализираме свои кадри по места, а не парашутисти, които търсят само своята изгода. Тогава ще повишим доверието на Левицата в обществото, заключи Костадин Паскалев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук