БСП с 20 депутати в парламента. Останалите излизат

Хасковските депутати чакат разпределение

контакти

20 народни представители от БСП ще стоят в пленарна зала, а останалите ще осъществяват срещи с хората. Това стана ясно при старта на новия парламентарен сезон днес, след изказване на лидера на партията Корнелия Нинова. Потърсена, народният представител от Левицата Виолета Желева коментира новината, обяснявайки какво се крие зад нея в конкретика.

Решението към момента има принципни измерения и предстои да изясним дали ще остават 20 или малко повече депутати. Останалата част ще бъдат по места в страната, с основна цел да изготвят програми за самите региони. В конкретния регион ще отиваме с експерти от различни сектори, а не само с колеги. Отиваме например във Видин, където ще изработваме политики, съобразени с потребностите на района, спрямо визията ни за България, обясни народният представител от Димитровград.

Предстои да бъдат оформени работни групи, които ще са на различни места в страната. Конкретните неща ще се изяснят на предстоящ скорошен семинар, когато ще бъде изготвено разпределението. Наред с останалите, евентуално такова чакат и депутатите на БСП от регион Хасково – Елена Йончева, Виолета Желева и Никола Динков. Начинанието, засега, ще има временен характер. Ще продължи месец или два – от октомври до декември. Отсъстващите от пленарни и заседания на комисии депутати, като такива – няма да получават средства. Ако например ги няма 4 дни, ще им бъдат удържани от заплатите.

През посочения период няма да сме постоянно извън Парламента. Когато има важни гласувания, ще бъдем в зала и ще отстояваме позициите си като отговорна опозиция. С излизането ни от Народното събрание искаме да покажем, че не сме съгласни с работата му и начина, по който се води управлението. Това е своеобразен вот на недоверие… Решихме да сме по-близо до хората, а не в институцията, която има най-нисък рейтинг, допълни Виолета Желева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук