БСП с най-голям шанс да състави правителство, според президента

контакти

Спрях се на вашата политическа формация, в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство, с ясни политически отговорности. Това заяви президентът Румен Радев, след като връчи на „БСП за България“ третия мандат за съставяне на правителство. Папката прие председателят на парламентарната група на Левицата Корнелия Нинова. Тя има рожден ден днес и прие букет червени рози от държавния глава, на когото пък даде кутия с бонбони, за почерпка.

Във времена на силно политическо противопоставяне БСП не само успя да съхрани диалога с всички парламентарно представени политически партии, но и показа, че може да прави компромиси, да постига съгласие, да влиза в коалиции и да управлява заедно със свои идеологически опоненти, заяви Румен Радев. Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на правителство, допълни президентът.

Разбираме тежестта на ситуацията и отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, да има редовно правителство. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес на България. Ще продължим в този дух да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни в момента, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук