БСП: Социалистите от област Хасково снеха доверието от Елена Йончева

Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат, членовете от областта снеха политическото си доверие от Елена Йончева, информират от БСП.

Председателите на общински партийни организации от област Хасково в нарочна декларация заявяват, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона и като тях са неприятно изненадани от твърденията на евродепутата Елена Йончева, тиражирани през последния месец.

Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата… пишaт в декларацията си хасковските общински председатели, които са категорични: Единодушно снемаме политическото си доверие от Елена Йончева.

Елена Йончева бе част от инициативния комитет, издигнал за кандидат-президент Румен Радев, който след като пое поста в началото на 2017 г., я включи в екипа си. Скоро след това тя реши да влезе в политиката и бе избрана за депутат в 44-то Народно събрание, от групата на БСП, издигната от регион Хасково. В началото на 2019 г. Прокуратурата й повдигна обвинение за пране на пари… През пролетта на същата година Йончева бе водач на листата на БСП в европейските избори и до момента е евродепутат…

В декларацията си социалистите от Хасково не посочват поради кои твърдения на Елена Йончева свалят доверието си от нея. Най-верояно са свързани с медийни публикации, според които Йончева твърди, че през 2018 г. лидерът на БСП Корнелия Нинова я предупредила, че прокуратурата ще заведе дело срещу нея. Тогава, Йончева си мислела, че Нинова искала да я предпази, но в наши дни решила, че Нинова предавала послание на властта. По-рано този месец, пък, обвинила Нинова, че само на думи се бори срещу корупцията…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук