БСП подписва споразумения с три партии за голяма лява коалиция

Разговорът продължава да бъде отворен, заяви Корнелия Нинова

„Голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, но е необходима за България. Особено в условията на социално-икономическата криза и след управлението на ГЕРБ”. Това обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова отчете, че през годините левицата се е рояла, а животът е показал, че малките партии, откъснали се от БСП, невинаги успяват да влязат в парламента. А хората, които ги харесвали и гласуват за тях, се чувстват непредставени.

„По тези две причини потърсихме диалог за обединение вляво и провеждане на политика за отваряне на ветрилото към центъра. Националният съвет ме упълномощи да започна разговори с други политически партии”, уточни Нинова.

Тя обясни, че подобни разговори се водят от няколко седмици. „В много висока степен сме готови с някои от партиите и от утре започваме подписване на споразумения. Разговорът продължава да бъде отворен”, каза лидерът на столетницата.

От БСП са готови за обединение с АБВ, „Движение 21” и „Нормална държава” на Георги Кадиев. Инициативата за разговорите поела лично Нинова, като потърсила лидерите им.

С трите формации са изчистени общите политики, представени са програмите и платформите.„Видяхме, че в най-висока степен те съвпадат. След това пристъпваме към организационните въпроси”, уточни Нинова.

Новата коалиция ще се яви на изборите под името „БСП за България“.

„С голяма увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведе до много по-добър резултат за партиите вляво и ще даде възможност за промяна на политиките. Отваря и широка врата за едно ляво-центристко управление”, категоричен е лидерът на БСП.

Лидерът на БСП заяви, че Георги Първанов и Румен Петков няма да участват в листите на коалицията.

Източник: NOVAПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук