БСП: ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ТРЯБВА ДА Е ПО-БЛИЗО ДО МЛАДИТЕ

Консултативен младежки съвет
контакти

Общинският съвет трябва да е близо до младите хора. Една голяма част от тях имат добри идеи, но в болшинството си остават нереализирани. Ние сме тези, които трябва да насърчават тяхната активност. Трябва да се създаде по-добра връзка с управляващите органи, заявиха от сесийната група на БСП. Пред журналисти социалистите представиха две докладни, свързани с младежката политика. Те ще се разглеждат на заседанието в други ден.

Първата е от Виолета Желева, която предлага създаване на Консултативен младежки съвет към община Димитровград. Ще включва представители на възраст от 16 до 35 години, председател ще е кметът, по трима общински съветници и служители от администрацията, включително заместник-председател. Съветът ще спомага за осъществяване на консултации, сътрудничество и координация между административните органи и младежките общности, както и разработване на програми.

Като продължение на точката идва и докладна на Тодор Тодоров, председател на комисията по образование, младеж и спорт. Отнася се за програма „Димитровград на младите“, на основание приетата през февруари Общинска стратегия за младежта за периода 2013-2017. Според предложението, от бюджета на общината трябва да се отпуснат 10 000 лв. за финансиране. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук