БСП НАДДЕЛЯВА ЗА ОБЛАСТНИЯ, КОМПРОМИСЪТ – ЕКСПЕРТ?

контакти

В хватка все още са БСП и ДПС за поста на областния управител в Хасково. Според близки до Движението източници, въпросът почти е решен, но какъв е резултатът не конкретизират. Категорични са само, че, ако квотата е за тях, има решение длъжността да заеме Мехмед Атаман. Позицията се възприема като противовес на лансираната, според мълвата, от българи в ДПС – Албена Димитрова.

Свое мнение в посока площад „Свобода” – 1 имат и в БСП.  Червените признават, че борбата за Хасково е сериозна, но твърдят, че „Позитано” 20 не е отстъпило областта – вход към Европа, дори срещу съгласие за аналогичен пост в Кърджали.

Подобна договорка нямаше да подобри позициите на БСП там, но силно щеше ги влоши тук. Не само Хасково, регионът в който и сега само един кмет е наш, би бил окончателно загубен. Хората, които работиха или ни подкрепяха щяха да са силно обезсърчени, смятат социалисти.

На мнението, очевидно са и председателите на общински организации в областта, които на извънредна сбирка са излезли с декларация до Сергей Станишев – администратор № 1 в Хасково да е от БСП. Посочени са дори 4 имена, между които бившият областен управител Райна Йовчева. Сред номинациите са още представители на Тополовград, Харманли, и Свиленград. Липсват лидерите на организациите в Хасково и Димитровград, които донесоха най-много гласове в изборите. Няма го и шефът на димитровградския местен парламент Стефан Димитров, когото от Симеоновград бяха номинирали за депутат.

Доколко Станишев, а и премиерът Пламен Орешарски възприемат предложенията на областните председатели, засега не е ясно. Това най-рано ще се разбере утре. Според запознати, обаче, по-вероятен е компромисен изход  с назначаването на експерт. С това, срещу още две зам. министерски места, се съгласили и от ДПС. Като вариант се визира зам. кметът на Хасково, отговарящ за европейските програми, Минко Ангелов, ползващ се с подкрепа и от местния бизнес. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук