БСП и ДПС в спор за място в РИК – Хасково

Представителите на политическите партии, участвали в консултациите за Районната избирателна комисия /РИК/ – Хасково, не постигнаха съгласие и така решението за състава ще е на Централната избирателна комисия /ЦИК/, съобщават от Областна администрация – Хасково.

В спор за секретарското място са влезли участници в консултациите от БСП и ДПС. И двете формации са поискали техен представител да го оглави, но нито една от двете не е отстъпила. В тази ситуация областният управител д-р Стефка Здравкова, която свика и води консултациите, обяви, че ще изпрати протокола и всички предоставени документи за назначаване на РИК – Хасково от ЦИК. Това трябва да стане до 50 дни преди изборния ден, което ще рече до 12 февруари, включително.

Всички представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, направиха предложения за пълния състав на членове на РИК – Хасково, който съобразно решение на ЦИК №1966-НС от 28.01.2021 г., е за 15 души.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук