БСП: Д-Р НАКОВ, ИДИ СИ, ДОЙДИ МИ!

БСП
контакти

Групата на БСП в местния парламент ще подкрепи искането на кмета Иво Димов да се прекрати предсрочно договора на управителя на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Здравко Наков. Условието е той да остане като временно изпълняващ длъжността, тъй като на евентуален бъдещ управител ще е нужно време да се ориентира в обстановката, стана ясно на организирана от социалистите пресконференция.

Те решават да гласуват така, поради силното обществено напрежение, което в последно време тегне над управителя на МБАЛ. Признават, че не са против персонално срещу доктора. Според тях в някакъв смисъл той става изкупителна жертва на лошата здравна система.

На предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 ноември Иво Димов е внесъл докладна, с която ще поиска от съветниците да гласуват прекратяването на договора и да приемат за временен управител д-р Катя Георгиева. От БСП обаче критикуват кмета, тъй като гледа субективно на нещата и се опитва да прехвърли вината само върху Наков. Що се отнася до предложението за временен управител, те не са против д-р Георгиева. Дори приветстват решението и да приеме поста, виждайки тежкото състояние на болницата. По-скоро, както стана ясно, те са за това сегашният управител да продължи да изпълнява задълженията си, за да са по-ясни проблемите за решаване.

Червените са категорични, че когато става въпрос за управлението, думата трябва да имат специалистите. Това не означава, че не се интересуваме от състоянието на МБАЛ „Света Екатерина“, отнасяйки се до ремонтни дейности и други подобни. Но дори, когато бяхме на власт, не се бъркахме в мениджмънта, заяви Димитър Петров, председател на общинския съвет на БСП.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук