Бронзови медалисти от олимпиада по астрономия в Китай награди кметът на Хасково

контакти

Кметът на Хасково Станислав Дечев поздрави лично бронзовите медалисти от Международната олимпиада по астрономия Стела Бинева и Мартин Недев, съобщават от Общината.

Възпитаниците на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ разказаха на градоначалника за престижния форум по астрономия в Китай, за любовта си към науката и за бъдещите си проекти в тази област.

Кметът Станислав Дечев връчи специални награди за изключителните постижения на двамата бъдещи астрономи. Мартин е част от силния отбор на Астрономическата обсерватория при Младежки център – Хасково, с ръководител Йоана Кокотанекова. Стела е от Димитровград и учи астрономия в Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ – Димитровград, под ръководството на Димитър Кокотанеков.

„Благодаря за подкрепата за развитието на Астрономическата обсерватория в Хасково, която е част от Младежки център“, каза ученият, който предизвиква стотици хасковски деца да изследват необятния Космос Йоана Кокотанекова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук