Британски лири за 1.2 млн. лева спипаха в пътуващ от Германия за Ирак камион (видео)

Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

На 4 юли около 18:30 на българския митнически пункт пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която са открити недекларирани 531 315 британски лири с левова равностойност 1 208 890 лева. Банкнотите, в купюри от 5, 10, 20 и 50 британски лири – са открити в хладилния агрегат на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Водачът – 36-годишен турски гражданин е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, като стойността е в особено големи размери.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук