БРИГАДИР ВЕТЕРАН ОТ ИЗРАЕЛ ДИРИЖИРА ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР

Бригадир ветеран от Израел ще гостува в Димитровград на 20 септември. В лятната читалня на библиотеката, от 17 часа, диригентът Нисим Алшех ще стане част от концерта на Забавно-духовия оркестър. Той е сред бригадирите, участвали в изграждането на града край Марица, информират от Историческия музей. В концерта ще се включат солистите към оркестъра Елеонора Сталева и Ванина Костова.

Нисим Алшех е роден във Видин. До 7 годишна възраст живее в селата Воднянци и Карбинци. Семейството му се премества в София, където Алшех завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. През 1949 г. отива с цялото си семейство в Израел. От 1950 г. е мобилизиран в Духовия оркестър на израелската армия. Впоследствие преподава музика в училища в Тел Авив и Яфо. Диригентът създава хорове в школата, основател е и на Музикалната консерватория, преподавател по цигулка, духови инструменти, дирижира духов и струнен оркестър, паралелно развива концертна дейност. Музикантът осъществява турнета в Австрия, Германия, Холандия, Белгия, Скандинавските страни, Унгария, Америка и Канада.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук