Бригадирският огън пламна отново. Иво Димов: Това е искрата на Димитровград

Поколенията ще оценят символиката с изграждането на града ни, заяви кандидатът за четвърти управленски мандат

контакти

Символичното запалване на бригадирския огън бе кулминацията на тържеството за отбелязването 17-ата годишнина от основаването на пенсионерски клуб „Национален бригадирски щаб“, с който се изразява признателност към първостроителите на Димитровград – хиляди младежи, стекли се от цяла България преди над 75 години.

Специален гост на събитието бе Иво Димов, трети мандат кмет на Димитровград.

Това е искрата на Димитровград, категоричен бе за бригадирския огън като символика Димов, кандидат за четвърти управленски мандат.

Проявата уважиха още Митю Вълчев – почетен председател и спонсор на пенсионерските клубове в общината, Валентина Райкова – отговорник за пенсионерските клубове, Мария Тотева – ветеран от Втората световна война…

Проявата откри уредникът на клуба Кънчо Митев, който сподели, че всяка година по това време е традиция да се пали бригадирският огън, в знак на почит. За доброто настроение на всички се погрижиха танцьорите от „Галаксико“.

В този прекрасен клуб, наречен „Национален бригадирски щаб“, има символика, свързана с изграждането на града ни, с онзи безвъзмезден труд, непонятен за съвремието ни. Много е трудно да обясниш на децата ни как хиляди млади хора са дошли тук, за да се включат в строежа на новия град. Този пример тепърва ще става знаков, ще набира уважение и признателност на поколенията, свързан с идеята, която нашите родители, баби и дядовци са превърнали в един прекрасен град. Нашата обща цел е да го поддържаме, да надграждаме постигнатото, за да може нашите деца и внуци да работят и да създават семейства в Димитровград, сподели Иво Димов.

През 12-те години от управлението си Иво Димов направи много не само за пенсионерските клубове, но и за града, и малките населени места, затова заслужава отново да бъде кмет, заяви Митю Вълчев. Искаме Димитровград да продължи да се развива, затова ще ви подкрепим, продължи Валентина Райкова.

Клубовете на хората от третата възраст в Димитровград имат материална база, на която много общини могат да завиждат. Това е благодарение на съвместната екипна работа, на всички, които поддържат базите, защото само с усилията на Общината трудно може да стане, продължи Иво Димов.

Той добави в аванс, че в момента общинска администрация разработи и подаде още един проект в социалната сфера, който се очаква да бъде одобрен. Разработката е свързана с осигуряване на допълнително съвременно оборудване и техника за пенсионерските клубове, както и извършване на ремонтни дейности, за да станат още по-привлекателни за хората от третата възраст.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук