БРИГАДИРИ-ВЕТЕРАНИ НА СБОР КРАЙ ОГЪНЯ ЗА НОВ КМЕТСКИ МАНДАТ

Бригадири-ветерани запалиха огън, като едно време, край единствената останала в Димитровград реновирана барака, от дните на младостта им. Кладата приключвала цикъла от тържества, посветени на празника на града, обясниха от общината. Събитието изцяло финансирал бизнесменът Митю Вълчев.

Когато са се поставяли основите на Димитровград, аз съм се родил… Всички виждаме Димитровград какъв град е, вече, последните четири години… и аз вярвам, че това, което се направи за тези последни години по време на мандата на Иво Димов, ще продължи за в бъдеще, защото Димитровград имаше нужда от инфраструктура. Сега, оттук нататък, да пожелаем на г-н Димов, с нашето доверие, вяра и сила, да продължи своя мандат…, заяви при откриването спонсорът. Преди това поздравление към строителите на града отправи заместник-кметът на Яшо Минков, който заяви кратко: Не думи за вас, а поклон!

Организатори и домакини на вечерта край огъня бяха членовете на клуб на хората от третата възраст „Национален бригадирски щаб”. Дойдоха гости от общината, имаше и група от Свиленград. След приветствията, бригадирите-ветерани направиха възстановка на паленето на лагерния огън, така както се е правело в края на 40-те години, когато са се наливали основите на Димитровград. Навремето тук е било така. Като се приберат бригадирите, хапват и сядат край огъня на приказки и песни, споделиха участници.

През 2016 г. ще се чества 70-годишнината от обявяването на бригадирското движение в Димитровград. Ще се отбележи и 10-годишнина от възстановяването на  бригадирския щаб, където сега се помещава пенсионерският клуб, подсетиха оттам.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук