БРАВО: СТОП-ПАЛКА САМО ПРИ НАРУШЕНИЕ, КАТ ИЗЛИЗА ОТ ХРАСТИТЕ

Полицаите ще вдигат палката за стоп само, ако има видно нарушение на правилата за движение по пътищата. Ще го правят, ако видят неизправност по колата, опасен товар, съмнения към шофьора, че е уморен, употребил алкохол или опиат, съществуват съмнения, че е участвал в катастрофа или престъпление. Това съобщава министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитирайки влязла от 10 септември инструкция.

Въвежда се също система, в която всяка патрулка ще има GPS. Така ще се знае във всеки един момент къде се намира тя и дали това е мястото, където трябва да бъде. Преустановява се практиката пътните полицаи да се крият в храстите и да изскачат изневиделица със стоп-палка в ръка.

Очаквам, че съвсем скоро ще се забележи положителният ефект от мерките, които се прилагат, допълни вътрешният министър. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

5 КОМЕНТАРИ

  1. Аз предлагам на МВР-то да вземе решение, като спрат някой и всичко му е наред, да му дават точка. Не точка за талона. Като се наберат 10, например – да получава някакъв бонус. Стига само са вземали в тази държава. Някои хора все пак доста шофират.

    • Ти още малко ще поискаш вместо да даваш пари на катаджиите, те да дават на теб като те спрат. По-скромно бе колега

  2. Защо, прав е човекът. Стига само са вземали! Аз цяла Астра съм купил например на КАТ като си смятам глобите. Пък те половината измислени.

  3. Взимай взимай изобщо не мисли. само, че кой е луд да ти даде… било то и точки. Ама все пак добре са го измислили де – стоп само при нарушение и без криене. крайно време беше.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук