БОТЕВ ПРАВИ ФИЛМ ЗА ВАЗОВ

контакти

Христо Ботев снима филм за Иван Вазов! На първо четене това заглавие изглежда в сферата на научната фантастика, но е факт. Режисьорът Искрен Красимиров, изиграл ролята на Войводата във възстановките на слизането на Ботевата чета на Козлодуйски Бряг, започва новата си лента. След филмите за Ботев, Софроний, Алеко, Цар Борис III, Красимиров стартира снимките на филм за Иван Вазов – Патриархът на българската литература на символична дата – 17 юли 2016 г. – точно година след основаването на патриотичния проект „НЕзабравимата България“. Работното заглавие на филма е „Българин да се наричам“. Премиерата се очаква да е около 1 ноември  в София.

auto-bannerСнимките ще се осъществят предимно в София и Врачанския край – Искърското дефиле, където Вазов пише най-хубавите си произведения – „Дядо Йоцо гледа“ и „Една българка“, информира режисьорът. Това е поредният – пети по ред филм, посветен на българските национални герои, реализиран от Искрен Красимиров и „НЕзабравимата България“. Амбицията е до няколко години да бъде създаден цялостен видео-каталог, посветен на националните  светини, като следващата година е заплануван филм и за Васил Левски.baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук