Борцовият и футболният клуб – отбори на годината в Димитровград

Отличието „Дългогодишен принос в областта на спорта” – за Георги Кутянов

контакти

Спортен клуб по борба „Димитровград“ и Футболен клуб „Димитровград 1947“ бяха определени за отбори на годината и наградени в церемонията на Общината, която отличи най-добрите спортисти и треньори за 2023 година. Това стана на официалното събитие тази вечер в спортна зала „Младост”, където кметът на Димитровград Иво Димов връчи отличията на наградените.

Спортист на годината в направление „мъже и жени” е европейският шампион по борба Георги Иванов. Титлата бе получена от по-малкия брат на шампиона, тъй като е на подготовка за участие в следващото европейско първенство.

В направление „детско-юношески спорт” титлата отиде при Денис Наим, също състезател на СК по борба и Държавен шампион на България през 2023 година. Призът за най-добър треньор бе за Салим Наим, от същия клуб.

Отличието „Дългогодишен принос в областта на спорта” за 2023 година бе връчено на Георги Кутянов – дългогодишен активен футболист и треньор.

„Община Димитровград активно подкрепя и стимулира развитието на спорта като обновява спортните бази и подпомага спортните клубове. Благодаря за всички усилия, които полагате, за да ги има всички тези деца и младежи, които изграждат навици и печелят отличия по състезания. Основната ни цел е да поддържаме нивото на спортните бази и да има добри условия за детско-юношеския спорт, защото когато ги има тези условия, идват и високите спортни резултати. Тази година в бюджета сме предвидили увеличение с 15% за спортните клубове. В общината имате подкрепата за спорта, за да се върви напред и нагоре!”, каза в обръщение към присъстващите кметът Иво Димов.

Подкрепа за спорта и развитието му изрази и председателят на комисията по „Образование, младеж и спорт“ в Общинския съвет Валентин Христов.

Официалната тържествена церемония бе открита с изпълнението на Химна на Република България от талантливата Даяна Славова.

Спортист на годината в  направление „детско-юношески спорт”:

І място – Денис Наим – СК по борба Димитровград;

ІІ място – Никол Филипова – СК „Младост“ Димитровград;

ІІІ място – Владимир Мандалов – СК по борба Димитровград ;

ІV място – Галена Тенева – СК „Младост“ Димитровград;

V място – Теодор Тончев – СК „Фаворит“, Модел клуб Димитровград;

VІ място – Виктор Янков – СК „Младост“ Димитровград;

VІІ място – Ивайла Димитрова – СК „Бугари“;

VІІІ място – Борис Георгиев – СК „Карате-клуб Димитровград“;

ІХ място – Ангелина Димитрова – СК „Карате-клуб Димитровград“;

ІХ място – Иванина Ангелова Жекова – СК „Бугари“;

Х място – Симеон Вълев – Модел клуб Димитровград;

Х място – Теодор Иванов – СК „Карате-клуб Димитровград“.

Спортист на годината в направление „мъже и жени” (над 18 години):

І място – Георги Иванов – СК по борба Димитровград;

ІІ място – Микяй Наим – СК по борба Димитровград;

ІІІ място – Диана Сарафова – СК „Младост“ Димитровград.

В категорията „Отбор на годината” бяха отличени два клуба: СК по борба Димитровград – отбор „мъже“ и ФК „Димитровград -1947“.

„Треньор на годината“ за 2023 е Салим Наим от СК по борба Димитровград. На второто и трето място са Иван Нондов – СК Карате-клуб Димитровград и Стоянка Ангелова – СК „Младост“.

Носителите на годишните общински спортни отличия за принос в областта на спорта се определят съгласно критериите на Наредба №42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Регламентът предвижда гласуване сред спортните клубове чрез анкетни карти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук