Борци от шест държави излизат на турнира „Еню Вълчев“ в Димитровград

Борци от шест държави ще се представят на традиционния международен турнир „Еню Вълчев“ в Димитровград. На тепиха ще излязат състезатели от Молдова, Украйна, Турция, Гърция, Македония и България, съобщи Георги Петров, председател на спортен клуб по борба „Димитровград“.

Турнирът е за деца, а изданието му 11-то поредно. Посветен е на основаването на СКБ „Димитровград“. От три години носи името на заслужилия спортист Еню Вълчев.

Тазгодишната надпревара ще е на 8 и 9 декември в спортна зала „Младост“. В петък ще се проведе кантар на състезателите, конференция и други технически подробности. Схватките започват в 9:00 часа в събота. Официалното откриване е предвидено малко след това, в зависимост от официалните гости. Входът е свободен.

Молдовците и турците ще излязат с два отбора, останалите чужденци – с по един. Българските отбори ще се 10-12 – водещи клубове от страната и региона. Очакват се около 150 борци.

На снимката – момент от награждаването на турнира през миналата година, когато изданието бе юбилейно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук