БОРЦИ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА ИДВАТ В ДИМИТРОВГРАД

Георги Петров - СКБ Димитровград
контакти

[dropcap]Б[/dropcap]орци от най-силните български и световни школи ще пристигнат в Димитровград, за да вземат участие в международен турнир по свободен стил за деца до 13 г. Турнирът е организиран от спортен клуб по борбаДимитровград“ и ще се проведе в спортна зала „Младост“.

Това е шесто издание, а след третото, вече е международен. Провежда се през декември, повод е основаването на нашия клуб през 2007 г., съобщи Георги Петров, председател на спортен клуб по борба „Димитровград.

[pullquote_left]ДО ВТОРАТА ГОДИНА НЕ НИ ВЪЗПРИЕМАХА НАСЕРИОЗНО. ТОВА ОБАЧЕ СЕ ПРОМЕНИ.[/pullquote_left] До втората година се молихме доста на чуждестранни колеги, да дойдат, но не ни възприемаха насериозно. Това обаче се промени и вече, поради увеличения интерес, се налага да отказваме участие на отбори. Първото издание беше през декември 2007 г., отново за деца до 13 г. Решихме при всяко следващо да запазим формата и да не променяме параметрите, за да получи турнирът тежест. Той е най-големия на Балканския п-в и сред най-големите в Европа за тази възраст, допълни председателят.

Състезанието започва на 8 декември, от 9:00 часа. Ден преди това ще се проведе техническата конференция и кантара, както е по правилата. Ще се борят 15 български и 8 чуждестранни клуба от Украйна, Молдова, Македония, Турция, Гърция. Ще участват около 200 борци.

Въпреки че разполага само с кадети, в комплексното класиране за 2012 г. на Българската федерация по борба „Димитровград“ заема трето място за всички възрасти. Във федерацията са регистрирани общо 104 клуба, съобщи още Петров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук