БОРЦИТЕ НА ДИМИТРОВГРАД ТРЪШКАТ В СТАРА ЗАГОРА

контакти

7 медала – 1 златен , 3 сребърни и 3 бронзови спечелиха  състезателите от спортния клуб по борба  „Димитровград“  в  турнир с участието 181 млади състезатели. Проявата е на името на големия борец „Динко Петров” и се проведе през уикенда в Стара Загора. В свободния стил участниците бяха  122-ма , а в класическия 59 – представители  на  Русия, Литва, Турция, Македония, Косово  и 19 клуба от страната.

Златен медал завоюва Димитър Иванов в най-многобройната и най-силна категория – 54 кг. Както и една седмица по-рано  на „Русенски легенди” тя се оказа изцяло„димитровградска”. В Русе на финала се бориха Димитър Иванов и Веселин Петров, а в Стара Загора Димитър – с Микяй Наим, за когото това е по-горна категория. В крайна сметка първо място зае Иванов, второ и трето –  Микяй и Веселин , които загубиха само от съотборника си. Митко получи и индивидуален приз за най-резултатен борец на турнира. Най-малкият ни участник Делчо Нейчев  в категория 42 кг. също стигна до финала , но там загуби от борец от Русия и остана със сребърен медал, казаха от СКБ „Димитровград”.

В категория 76 кг. бронз спечели Богомил Бонев, след убедително спечелени три срещи и само една загуба – на полуфинала срещу литовски състезател. Можехме да спечелим още два бронзови медала, но за  съжаление Иван Янков кат. 42 кг и Веселин Славов -76 кг., поради контузии не излязоха в срещите си за трето място и останаха пети.

Два медала взехме и в другият вид борба – класическата. Малко експериментално в кат. 50 кг. участваха Павел Иванов и Микяй Наим, който се бори и в двата стила и за броени часове направи 7 схватки! И двамата спечелиха медали. Павел загуби само на полуфинала от съотборника си, но в схватката за бронза  бе убедителен и победи с туш. Микяй стигна до финала, но загуби по точки в оспорвана борба с национален състезател и многократен шампион на страната по класическа борба, коментираха още от клуба.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук