Борисов смекчи тона, засега: Сглобката трябва да се предоговаря или изпълнява

контакти

След като, по време на предизборната кампания, Бойко Борисов заяви, че за него сглобката в момента не съществува…, че вече има нова сглобка и дори намекна за нови парламентарни избори, днес, след кампанията, лидерът на ГЕРБ смекчи тона.

Да, може би сглобката и механизмът трябва да се предоговаря или да се изпълнява. По-скоро, трябва да намерим решение на тази ситуация. И решението е така, както в началото говорихме, те да управляват, а ние през парламента да ги контролираме, заяви Борисов в края на живо включване, по време на заседание на парламентарната група.

По думите му, трябва да се направи така, че важните решения на Министерски съвет да се дават седмица преди това, за да се обсъждат. Също така експерти да се събират в определен ден всяка седмица, заедно със съответните парламентарни комисии, за да обсъждат срокове, предложения. Тогава, подчерта Борисов, можем да кажем, че и ние носим солидарна отговорност с тях.

Пълната картина ще имаме в събота, когато видим областните координатори и кметовете, заяви Томислав Дончев. По-рано същия ден той даде изявление, заедно с Десислава Атанасова, която сподели, че тепърва започва детайлен анализ не само на изборните резултати. А в съботния ден ще се проведе Национално съвещание във Велико Търново с всички избрани кметове на общини и с всички областни ръководители на партията, както и с парламентарната група.

Атанасова акцентира, че има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма. Дончев допълни, че темата е как работи правителството, като подчерта, че качеството и темпът на работа не са задоволителни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук